waarom leren typen

Voor een gezonde werkhouding

Nek-en rugklachten kunnen worden voorkomen wanneer je blind kan typen. Doordat je niet steeds met het hoofd naar beneden hoeft te kijken worden de nekwervels ontzien. Een typecursus is dus niet alleen een waardevolle investering met betrekking tot tijdswinst, het is ook beter voor de algehele gezondheid.

Vlot en foutloos werken

We werken steeds vaker met de smartphone, tablet of andere apparaten met touchscreen. Handig in gebruik, maar niet effectief wanneer je veel typewerk moet doen. Niet alleen tijdens je school of studie loop je soms tegen veel typewerk aan, maar ook op werk. Zo kan je kiezen voor een administratieve baan, journalistiek of iets waarbij je veel e-mailcontact moet onderhouden. Ook kan het zijn dat je contracten moet opstellen of offertes moet uitbrengen. Hoe dan ook, snel en foutloos typen is hierbij dan wel een vereiste. Typefouten zijn namelijk snel gemaakt en hierdoor trek je zeker minder klanten of aandacht. Zou jij reageren als hier stond: ‘leer snel tyoen mer ons?’ Vast niet! Dit geeft maar weer eens aan hoe belangrijk het is dat alles correct op papier of op e-mail staat.

Goede typevaardigheid nog steeds nodig

Wil jij werken in een richting waarbij goed typen nodig is zoals administrateur, accountant, contractbeheerder, tekstschrijver, secretaris, telefonist/ receptionist, management, bedrijfskunde, sales, ICT etc.? Vroeger werd de typecursus al op het voortgezet onderwijs geïntroduceerd, maar tegenwoordig krijgt men in het onderwijs geen typecursus meer. Toch iedereen wel baat bij een gedegen typecursus. Met een goede typecursus kan veel tijd bespaart worden, zowel tijdens de studie als later op het werk. Bovendien werkt een typecursus efficiënt: er worden minder typefouten gemaakt en taal-en spellingfouten worden sneller opgemerkt. Dit kan voor sommige werkgevers een must zijn.

Jong geleerd is oud gedaan

Goed kunnen typen is een geweldige vaardigheid. De kosten wegen niet op tegen het jarenlang voordeel van snel en efficiënt typen. Je neemt deze vaardigheid je hele verdere leven mee!