Voor kinderen

Onze plussen

  • De typelessen passen zich naar het typeniveau van uw kind aan
  • Sterke motivatie voor kinderen door de vele spelelementen
  • Een uitdagende, kindvriendelijke en leuke leeromgeving
Direct aanmelden

Leren typen voor kinderen

Goed leren typen is belangrijk voor later. Weet jij ook waarom? Omdat de mensen steeds meer op de computer werken. Op het werk, maar ook thuis. Misschien werk jij later ook wel met een computer. Kan jij dan goed typen? En snel typen? Wij kunnen jou dat leren. Bij jou op school of bij jou in de buurt.

Goed leren typen

Wanneer iemand jou leert typen, heet dat een typecursus. Met een cursus leer je iets, net als op school. Met een typecursus leer jij dus typen. Dat klinkt goed, hè? Typen doe je op een toetsenbord. Je kent het toetsenbord vast wel, omdat je er een op school hebt of thuis. Misschien werken jouw ouders wel met een toetsenbord. Kan jouw vader snel typen? Maakt jouw moeder geen spelfouten? Supergoed leren typen op een toetsenbord kan je leren. Want dit is toch anders dan een telefoon of een tablet. Wanneer je goed hebt leren typen, krijg je later misschien wel veel sneller werk. En je typt sneller dan al je vrienden. Hoe cool is dat?

Hoe oud ben jij?

Ben jij tussen de 10 en 12 jaar oud? Dan kan jij meedoen met onze typecursus. In de groep zitten jongens en meisjes van jouw leeftijd. Die leren ook allemaal typen. De typecursus duurt 13 weken. Is dat lang? Dat valt wel mee. 13 weken is hetzelfde als 3 maanden. Of een seizoen. Zoals de winter of de zomer. In 13 weken leer jij alles over typen. Je leert goed typen. Ook leer je hoe je het toetsenbord moet gebruiken. Misschien denk je dat je dit al weet, maar goed typen doe je op een andere manier dan je gewend bent. Je krijgt les van een typdocent of coach. Dit is een soort juf of meester die jou helpt met goed leren typen.

Leerprogramma

Een leerprogramma is een manier om jou het typen te leren. Je krijgt het leerprogramma typeworld. Zo leer je alles wat je moet weten over het toetsenbord en het typen. Jij wordt sneller en beter dan je klasgenoten. Misschien wil iemand uit jouw klas ook wel leren typen. Vertel hem of haar dan over de typecursus. Je leert typen met minimaal 100 aanslagen per minuut. Weet je wat dat betekent? Dat je honderd keer op steeds een andere toets drukt in één minuut. Dat is echt supersnel!

Ik heb dyslectie

Of je nou dyslectie of dislektie schrijft, als je dit hebt vind je lezen en schrijven moeilijk. Maar dat maakt voor de typecursus niet uit. Wij leren iedereen goed typen. Ook als je dyslectie hebt.

Rooster

De lessen worden na schooltijd op school of een dichtstbijzijnde locatie gegeven. Het rooster is onder voorbehoud en kan nog gewijzigd worden. In januari starten de cursussen in de week van 12 januari.

Verzekerd van succes en de beste resultaten met Westfriesland Typt

Verzekerd van succes en de beste resultaten met Westfriesland Typt

Zonder stress en op eigen tempo leren typen. Geschikt voor kinderen, jongeren, studenten en volwassenen. Geen tijdsdruk en op eigen niveau. Alleen de beste resultaten worden bij Westfriesland typt behaald. Al meer dan 30 jaar actief in de regio en gespecialiseerd in het begeleiden van alle cursisten.